08.02.11

Brīvdienas Spānijas Ziemeļos

Pagājušo nedēļu paņēmu savas brīvdienas, lai kopā ar Linardu brauktu uz Bilbao un Santanderu. Lai gan Bilbao atrodas starp kalniem, kad laiks ir saulains pilsēta ir pat ļoti viesmīlīga. Upes apkārtne nedaudz atgādina Amsterdamu. Gugenheims, ir apskatīšanas vērts – pagaidām man vislabāk patikušais muzejs. Kopā ar autogidu (ko izmantojām pirmo reizi) pasākums ievilkās uz 2 stundām, turklāt 3. stāvs bija slēgts. Ar studentu atlaidi biļete tikai 5 EUR.
Palikām pie Sonjas draudzenes Anas, kas studē Bilbao. Ar viņas mazajiem travel tipiem atradām ēstuvi „Kasko”, kuras pusdienu piedāvājumā iekļauti 2 ēdieni, saldais, maize un vīns – 1 litrs. Pēc pusdienām, nelielā žvingulī gājām meklēt Bilbao rock – baznīcu, kurā notiek visādi koncerti, teātri u.c. masu pasākumi, tikai ne dievkalpojumi.
Viens no  Anas dzīvokļa biedriem pastāstīja, ka Bilbao vēsturiski ir industriāla pilsēta un ka tikai pēdējo 20 gadu laikā pārslēgusies uz pakalpojumiem. Ka visa visas mājas bijušas melnas no kvēpiem, bet pamazām tikušas attīrītas un vietām krāsainās fasādes pat atgādina Porto. Pilsētplānotāju roku pieskāriens ir jūtams, it īpaši upes malā, kaut vai pats Gugenheims, kas veidots kā kuģis no metāliskiem materiāliem, lai saglabātu pilsētas vēsturisko stāstu.
Pēc ilgiem meklējumiem tieši Bilbao nopirku mēteli. Sarkanu. Jau sen dzīvoju ar domu, ka jānopērk jauns mētelis un ka no Spānijas gribu atvest kaut ko sarkanu – izskatās, ka abas domas būs apvienojušās. Kaut kādā ziņā esmu pārkāpusi savam aizspriedumam pret sarkano krāsu, lai gan kombinācija ar manām daudzajām zaļajām lietām, man joprojām nepatīk – pārāk ziemassvētkīgi.
Un Santandera arī ir dikti jauka – ar garu pludmali, kur doties pastaigā uz pus dienu. Mums kā jau latviešiem, kas par visu padomā iepriekš līdzi vilkās pārtikas maiss un vienā brīdī, lai atbrīvotos no smaguma apsēdāmies uz akmens nožogojuma malas, lai paēstu. Likās dīvaini, ka visi garāmejošie skatās tā jocīgi. Protams, atsākot iet, pēc 100 m redzam, ka pļaviņā ir speciāli galdiņi piknikam.
Droši vien bildes runās labāk pašas par sevi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru